Diverse 

Cel mai vizitat muzeu din lume în 2014

Cel mai vizitat muzeu din lume in anul 2014 a fost Muzeul Luvru care a acumulat in total 9.3 milioane de vizitatori, aceasta cifta este relativ stabila fata de anul 2013 care a permis intitutiei sa ramana pe primul loc la cel mai vizitat muzeu din lume.

Muzeul s-a bucurat de-a lungul anului de vizitatori din toate colturile lumii, dar cei mai multi au fost din: Italia, China, Statele Unite, Marea Britanie si Brazilia.

Pe parcursul anului 2014 muzeul a avut doua mari evenimnte, unul a fost inaugurarea statuii Victoria din Samothrace care este numita si „vedeta” muzeului si al doilea eveniment a fost atunci cand s-a redeschis sala unde se afla cele mai vechi obiecte de arta inca din secolul XVIII-lea. Primul eveniment a adus 150.000 de vizitatori iar cel de al doilea eveniment a atras 132.000 de vizitatori.

In holul Napoleon au fost in desursul anului doua mari expozitii in care au fost prezenti mii de vizitatori, cele doua evenimente s-au succedat, expozitia Colectia Luvru Abou Dhabi si Comorile Marocului medieval.

Reprezentantii muzeului adauga intr-un comentariu ca numarul turistilor a crescut cu 50% fata de ceilalti ani, si valorile in raport cu varstele acestora sunt cuprinse intre 18 si 15 de ani, acestia au fost intr-un numar de 1.9 milioane de turisti, iar ceilalti au avut varste pana in 30 de ani.

Related posts