Natura 

Florile – Accesorii decorative

Florile sunt cele mai frumoase accesorii decorative pe care le regasim mai mereu in vaza, ghievecele de pe balcon sau in straturile din gradini. Acestea au puterea si darul de a ne face ziua mai frumoasa, chiar daca pare vremea mai mohorata sau ziua mai grea. Fiecare floare simbolizeaza ceva: un gand, un fel de a fi, o traire, etc..

Trandafirul
Inca din Antichitate trandafirul este recunoscut ca fiind „regele florilor”.
Aceasta este una dintre cele mai populare flori din lume si deasemenea este si cea mai comercializata.
Este binecunoscut faptul ca trandafirii rosii simbolizeaza pasiunea si dragostea, cei in nuante delicate de roz sunt simbolul afectiunii si a sensibilitatii.

Garoafa
Garoafele galbene reprezinta aversiunea si repulsia. In secolul al XVIII-lea in limbajul florilor acestea transmiteau un mesaj negativ, de indiferenta fata de persoana care le primea. Garoafa rosie accentueaza miscarea muncitoreasca, iar deasemenea este si simbolul iubirii. Cea de culoare albastra reprezinta speranta.

Floarea soarelui
Floarea specifica verii, care iubeste soarele si temperaturile ridicate, este simbolul caldurii si al veseliei. In secolul XVII oamenii au inceput sa-i foloseasca semintele delicioase pentru produsele de panificatie, ca si inlocuitori ai cafelei, etc.

Laleaua
Pe lista celor mai indragite plante, laleaua se afla pe locul care-i urmeaza trandafirului. Aceasta este cultivata cu precadere in Olanda, iar incepand din secolul XVII a izbucnit o adevarata „manie” in jurul acestei flori. Se spune ca in functie de intesitatea culorilor petalelor sunt si sentimentele celui care ofera un buchet de lalele.

Related posts