CALATORII 

Litoralul Romanesc

Litoralul romanesc este o regiune spectaculoasa a tarmului Marii Negre si reprezinta cea mai exploatata zona turistica a Romaniei. Plajele sunt pline in sezonul estival atat de turisti romani cat si straini. De-a lungul Marii Negre sunt statiuni unde tinerii dar si familiile gasesc o multitudine de opotunitati de relaxare si distractie iar plajele sunt locul perfect pentru inot, schi pe apa, surfing, etc.

Am sa amintesc cateva dintre statiunile ce ofera cazare litoral :

Constanta
Constanta este cea mai mare statiune a litoralului romanesc. Nisipul plajelor este fin iar hotelurile elegante ofera privelisti minunate la Marea Neagra. Daca doriti un concediu de neuitat, Constanta este locul perfect unde puteti face plaja in aproape orice anotimp al anului deoarece sezonul incepe la inceputul lui mai si dureaza pana la sfarsitul lui septembrie. Tot ce va trebuie sunt cateva haine de vara, slapi, costum de baie si neaparat crema de plaja.

Mamaia
Statiunea Mamaia este cea mai iubita statiune de pe litoralul romanesc. Este o alegere perfecta pentru cei ce cauta distractie dar si pentru cei ce sunt mari amatori de sporturi de apa, cum ar fi navigatie, schi pe apa, inot, scufundari, surfing si hidrobiciclete.

Eforie Nord
Plajele din Eforie Nord sunt aglomerate dar linistite, sunt locul perfect pentru familii, fiind cunoscuta si ca “plaja copiilor”. Plajele sunt line, apa nu prea adanca,  deci copiii se pot juca si inota fara pericol.

In 1894, pe litoralul romanesc a fost construit Sanatoriul Eforie, destinat tuturor celor ce vor sa-si intretina sanatatea. In sectiile clinicilor se trateaza afectiuni severe de reumatism inflamatoriu sau degenerativ, sechele locomotorii sau neurologice, tulburari de circulatie arteriala, psoriazis, eczeme, obezitate.

Turistii veniti din toate colturile lumii se trateaza cu succes prin diferite tipuri de tratament: cu namol, terapie cu aerosoli, sauna, terapie fizica prin exercitii.

Eforie Sud
Un oras linistit, cu strazi inguste si paralele, ce duc spre mare. In Eforie Sus, la fel ca in Eforie Nord, oamenii pot beneficia de terapie cu namol, bogat in minerale, indicat in regenerarile celulare. Este locul perfect pentru cei ce vor sa se trateze de dureri reumatice, boli ale pielii, hipotiroidism, rahitism si intarirea oaselor in urma unor accidentelor.

Neptun
Neptun este o statiune pe coasta Marii Negre situata la 6 km de Mangalia si 38 km de Constanta. Nu este o statiune foarte aglomerata de aceea este preferata de turisti, in special tineri. Turistii pot practica sporturi nautice pe mare sau pe Lacul Neptun iar pe terenurile  special amenajate pot juca fotbal, volei, tenis si golf. Statiunea Neptun are peste 20 de hoteluri, multe restaurante, cafenele si terase unde se poate petrece un timp minunat, dar cea mai mare atractie este plaja cu nisip alb fin, care straluceste in razele soarelui.

Costinesti
Statiunea Costinesti este cunoscuta si ca Statiunea Tineretului si este locul perfect pentru cei ce doresc distractie. Studentii in general prefer aceasta statiune plina de minunate surprise deoarece cazarea este ieftina (in hoteluri de 2-3 stele, vile si pensiuni turistice) iar oportunitatile de distractie sunt multe. Pe timpul zilei plajele sunt foarte aglomerate, odata cu venirea serii tinerii se pot distra in restaurante, terase, cluburi, si discoteci unde se organizeaza concerte pe toata perioada verii.  Restaurantele si terasele sunt pregatite sa-i primeasca pe toti cei dornici sa guste din mancarurile traditionale romanesti dar si pe cei ce doresc sa guste si mancaruri din bucataria internationala. De asemenea sunt disponibile terenuri de sport iar amatorii de sporturi nautice pot inchiria echipamente si ambarcatiuni.

Related posts