Pietre semipretioase

Pietrele semipretioase sunt cunoscute pentru frumusetea bijuteriilor realizate din ele dar si totodata pentru efectele lor asupra organismului. Utilizarea acestora este cu precadere in cadrul medicinei alternative, in special in cazul dezechilibrelor psihice dar si fizice. Pregatirea acestora consta in curatarea lor energetica sub jeturi de apa calda si rece alternative, ca ulterior sa fie tinute timp de fix o saptamana sub razele soarelui. Pe timpul noptii acestea trebuie acoperite in tesaturi naturale. Pentru a di scurtat procesul purificarii, acestea pot fi asezate langa plante. O metoda alternativa de curatare energetica a pietrelor semipretioase este si cea cu sare marina. Procesul consta in spalarea sub jet de apa apoi asezarea acestora pe un pat de sare de mare, sub directa bataie a soarelui, timp de o zi. Cel mai bun moment al zilei de a purifica pietrele semipretioase este dimineata devreme, odata cu rasaritul soarelui. Reincarcarea energetica cat si purificarea pietrelor trebuie facuta cu atentie sporita astfel in cazul incarcarii a diferite pietre semipretioase acestea trebuie tinute separat una de cealalta si neatinse de terte persoane.

Pentru a fi in armonie deplina, organismul uman are nevoie de 7 culori (cercul cromatic), fiecare culoare fiind asociata unui centru energetic.

Fiecare culoare are o anumita energie utila corpului uman, astfel, culorile calde producand stari de vitalitate, efervescenta, senzatie de fericire. Cele reci sunt destinate starilor contemplative, meditative, calmand nervii.

In concluzie, este recomandabila utilizarea puterii culorilor in scopul atragerii starii corespunzatoare. Exista și un proverb de accentueaza legatura omului cu pietrele: nu noi alegem piatra ci piatra ne alege pe noi, fiind un proces inconstient, dar extrem de util daca il folosim atunci cand alegem o bijuterie.

Related posts