Diverse 

Spania, cea mai competitiva tara din lume la turism. Pe ce loc se afla Romania

Forumul Economic Mondial a realizat un clasament a celor mai vizitate tari din lume, rezultatele sunt surprinzatoare, din aceste statistici rezulta faptul ca Spania este cea mai competitiva tara cu o valoare de 5.13 din 7.

Spania a crescut surprinzator la turism, daca in 2011 se clasa pe locul 8, in 2013 se clasifica pe locul 4, dar in 2015 se clasifica pe primul loc chiar in fata Germaniei, Marii Britanii, Franta si SUA.

Romania a crescut cu doua pozitii fata de ultimul sondaj realizat de Formul Economic Mondial, acesta realizeaza la fiecare doi ani un clasament al turismului cu 140 de tari. La ultimul sontaj Romania a ocupat locul 66 cu o valoare de 3.78, rusinos este faptul ca pana si Bulgaria ne-a depasit cu cateva pozitii, aceasta ocupa locul 49.

Acest sondaj indica valori de 10.76 miliarde de euro incasari in turism in primele luni ale acestui an pentru Spania, doar din vacantele turistilor straini. Cele mai mari incasari au fosr realizate de Insulele Canare dupa care urmeaza regiunea Catalonia si Andaluzia. Turistii care au lasat incasari mari in Spania au fost cei din Marea Britanie, in jur de 1.88 miliarde de euro.

 

Related posts