183463 articolDiverse 

Spania, cea mai competitiva tara din lume la turism. Pe ce loc se afla Romania

Forumul Economic Mondial a realizat un clasament a celor mai vizitate tari din lume, rezultatele sunt surprinzatoare, din aceste statistici rezulta faptul ca Spania este cea mai competitiva tara cu o valoare de 5.13 din 7.

Spania a crescut surprinzator la turism, daca in 2011 se clasa pe locul 8, in 2013 se clasifica pe locul 4, dar in 2015 se clasifica pe primul loc chiar in fata Germaniei, Marii Britanii, Franta si SUA.

Romania a crescut cu doua pozitii fata de ultimul sondaj realizat de Formul Economic Mondial, acesta realizeaza la fiecare doi ani un clasament al turismului cu 140 de tari. La ultimul sontaj Romania a ocupat locul 66 cu o valoare de 3.78, rusinos este faptul ca pana si Bulgaria ne-a depasit cu cateva pozitii, aceasta ocupa locul 49.

Acest sondaj indica valori de 10.76 miliarde de euro incasari in turism in primele luni ale acestui an pentru Spania, doar din vacantele turistilor straini. Cele mai mari incasari au fosr realizate de Insulele Canare dupa care urmeaza regiunea Catalonia si Andaluzia. Turistii care au lasat incasari mari in Spania au fost cei din Marea Britanie, in jur de 1.88 miliarde de euro.

 

Related posts

One Thought to “Spania, cea mai competitiva tara din lume la turism. Pe ce loc se afla Romania”

  1. […] Catedrala a gazduit o selectie de relicve sacre, incluzand un fragment din Lemnul Crucii – considerat de multi ca fiind o parte din „crucea adevarata” pe care a fost crucificat Iisus-.Coroana de spini si tunica Sfantului Louis erau printre veneratele artefacte salvate de la incendiul de luni. Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca doreste ca Notre Dame sa fie reconstituit in cinci ani.Donatiile spre restaurare s-au turnat pe tot globul; totalul ridicat pana acum pentru reconstructia capodoperei gotice a depasit 800 de milioane de euro, inclusiv daruri de zeci de milioane de euro de la unele dintre cele mai bogate familii ale Frantei. […]

Comments are closed.